Huisgemaakte jam
* sinaasappel - citroentijm gelei
* appel - rozenmarijn jam
* rabarber - aardbei - vanille jam
* pruim - kaneel - portjam
* bietjes - gember - peren jam
* aardbei - basilicum - limoen jam
* appel - jasmijn thee - citroenverbena jam
* vanille - peertjes jam
* appel - rozenmarijn jam
* rabarber - aardbei - vanille jam
* pruim - kaneel - portjam
* bietjes - gember - peren jam
* aardbei - basilicum - limoen jam
* appel - jasmijn thee - citroenverbena jam
* vanille - peertjes jam
Recepten
* Roomijs met kapot geslagen Maltesers, kersencoulis en karamelsaus
200 gram suiker met een beetje water goud bruin laten kleuren,
50 gram roomboter en een snufje zout er door roeren en tenslotte
200 ml room , af laten koelen .
( met 100 ml room heb je een heerlijke dikke pasta voor op je
taartbodem !!! )
200 gram suiker met een beetje water goud bruin laten kleuren,
50 gram roomboter en een snufje zout er door roeren en tenslotte
200 ml room , af laten koelen .
( met 100 ml room heb je een heerlijke dikke pasta voor op je
taartbodem !!! )
* Appel - rozenmarijn jam is heerlijk bij oude kaas of geitenkaas, maar ook als basis voor een dressing
bij een salade met bijvoorbeeld walnoten en geitenkaas.
bij een salade met bijvoorbeeld walnoten en geitenkaas.
* Panna cotta met rood fruit en rabarber - aardbei - vanille jam
3 blaadjes gelatine
1 beker slagroom (125ml)
75g suiker
300 g Griekse yoghurt
Week de blaadjes gelatine in koud water 5 minuten. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker
aan de kook en roer tot deze is opgelost. Houd het geheel nog 3 minuten tegen de kook aan. Knijp de
gelatine uit terwijl je de pan van het vuur haalt en laat de gelatine in de hete room oplossen.
Zet de pan in een spoelbak met ijskoud water en laat het roommengsel 3 - 5 minuten afkoelen tot het
lobbig wordt. Roer in een kom de yoghurt los en roer het roommengsel erdoor. Schep het mengsel in
de vormpjes en zet dit 2 uur in de koelkast tot de panna cotta stevig is. Leg op het vormpje een bordje
en draai om. Haal indien nodig een glad mes langs de binnenkant van de vormpjes of dompel de
vormpjes in warm water. Verdun de rabarber - aardbei - vanille jam met wat water en serveer bij de
panna cotta.
3 blaadjes gelatine
1 beker slagroom (125ml)
75g suiker
300 g Griekse yoghurt
Week de blaadjes gelatine in koud water 5 minuten. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker
aan de kook en roer tot deze is opgelost. Houd het geheel nog 3 minuten tegen de kook aan. Knijp de
gelatine uit terwijl je de pan van het vuur haalt en laat de gelatine in de hete room oplossen.
Zet de pan in een spoelbak met ijskoud water en laat het roommengsel 3 - 5 minuten afkoelen tot het
lobbig wordt. Roer in een kom de yoghurt los en roer het roommengsel erdoor. Schep het mengsel in
de vormpjes en zet dit 2 uur in de koelkast tot de panna cotta stevig is. Leg op het vormpje een bordje
en draai om. Haal indien nodig een glad mes langs de binnenkant van de vormpjes of dompel de
vormpjes in warm water. Verdun de rabarber - aardbei - vanille jam met wat water en serveer bij de
panna cotta.
* Eendenborst met pruimen - kaneel - portjam
Het vel van de eendenborst schuin insnijden en eerst in een pan 6 tot 8 minuten op de vel kant bakken,
daarna omdraaien en nog een paar minuten.
Haal de eendenborst uit de pan en laat na garen in aluminiumfolie.
Het vet uit de pan afgieten maar laat nog een beetje vet / aanbaksel zitten in de pan, voeg een flinke lepel
pruimen - kaneel - port jam toe samen met wat gevogelte fond, even laten inkoken en afmonteren door in
kleine hoeveelheden blokjes roomboter toe te voegen.
Het vel van de eendenborst schuin insnijden en eerst in een pan 6 tot 8 minuten op de vel kant bakken,
daarna omdraaien en nog een paar minuten.
Haal de eendenborst uit de pan en laat na garen in aluminiumfolie.
Het vet uit de pan afgieten maar laat nog een beetje vet / aanbaksel zitten in de pan, voeg een flinke lepel
pruimen - kaneel - port jam toe samen met wat gevogelte fond, even laten inkoken en afmonteren door in
kleine hoeveelheden blokjes roomboter toe te voegen.